Please select an option to see content specific to your location and shop online.

  • Voor elke bestelling van meer dan €150 Voor elke bestelling van meer dan €150
  • Gratis retour Gratis retour
  • De volgende dag leveren (besteld voor 16.00 uur GMT) De volgende dag leveren (besteld voor 16.00 uur GMT)
  • Super snelle verzending van €9.99 Super snelle verzending van €9.99

OKdo Technology Limited – Privacybeleid

Wij zijn OKdo Technology Limited (“OKdo“, “wij“, “ons“, “onze“), en ons bedrijf is gevestigd in Engeland. Onze vennootschap is ingeschreven onder nummer 11502983 en is statutair gevestigd op 2 Pancras Square, Londen, N1C 4AG, Verenigd Koninkrijk. Wij zijn toegewijd om uw privacy te beschermen. Lees onderstaand privacybeleid door zodat u begrijpt hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan wanneer u gebruik maakt van de Okdo website via okdo.com en voor mobiele apparaten via okdo.com (de “website“), u zich daarop registreert of daarop een product aanschaft, met iemand van onze afdeling klantenservice spreekt, een bijdrage levert aan een forum op de website of op een andere manier contact met OKdo hebt.

U heeft verschillende rechten ten aanzien van ons gebruik van uw persoonsgegevens, zoals hierna beschreven onder het kopje ‘Hoe kan ik inzage krijgen in mijn persoonsgegevens, deze bijwerken, verbeteren of laten verwijderen?’. Daarnaast heeft u nog twee andere fundamentele rechten, namelijk dat u ons kunt:

  • vragen om uw persoonsgegevens niet langer te gebruiken voor direct marketing doeleinden (voor meer informatie, zie hierna onder het kopje ‘Hoe maakt OKdo gebruik van mijn persoonsgegevens voor marketingdoeleinden?’). Wanneer u dit recht uitoefent, stoppen wij het gebruik van uw persoonsgegevens voor dit doel; en/of
  • vragen dat wij uw gegronde bezwaren tegen ons gebruik van uw persoonsgegevens in overweging nemen, wanneer dat gebeurt op basis van een gerechtvaardigd belang van ons of van een ander.

Welke persoonsgegevens verzamelt OKdo?

OKdo verzamelt persoonsgegevens van u wanneer u die rechtstreeks aan ons verstrekt, of omdat u gebruik maakt van onze website, zoals:

  • Gegevens over uzelf, wanneer u zich registreert om een account aan te maken bij ons. Daaronder vallen onder andere uw gebruikersnaam, e-mailadres, woonadres, wachtwoord en eventuele afbeeldingen die u naar uw profiel uploadt.
  • Gegevens die u verstrekt bij de aankoop van een product via onze website. Hieronder vallen onder andere uw naam, bedrijf, aflever- en factuuradres, afleverinstructies, opmerkingen over uw bestelling en uw betaalgegevens.
  • De registratie van uw interacties met ons, bijv. als u contact opneemt via de ‘Contact Support’ pagina op onze website. Dit betreft onder andere uw naam, e-mailadres, telefoonnummer, gebruikersnaam, wachtwoord, IP-adres en gegevens over uw vraag/verzoek.
  • Informatie die u ons verstrekt wanneer u reageert op een van onze klantonderzoeken of meedoet aan een prijsvraag. Hieronder vallen onder andere uw naam en e-mailadres.
  • Informatie waarmee u berichten op ons communityforum op de website kunt plaatsen. Dit betreft onder andere uw naam, e-mailadres, IP-adres, informatie over uw browser/apparaat (bijv. ID van uw apparaat, besturingssysteem, type browser), telefoonnummer, thuis/afleveradres, gebruikersnaam, wachtwoord, eventuele afbeeldingen die u naar uw profiel uploadt (bijv. een avatar), en door cookies verzamelde informatie (zie voor meer informatie over de cookies die wij op onze website gebruiken hierna onder “Cookies”). Verder betreft dit informatie die u over uzelf op het communityforum op de website plaatst. Wij wijzen erop dat de geplaatste informatie voor andere geregistreerde gebruikers zichtbaar is; als u iets plaatst, onthoudt dan dat persoonsgegevens die u in tekst/afbeeldingen opneemt door andere geregistreerde gebruikers gezien kunnen worden.
  • Informatie die u verstrekt wanneer u ervoor kiest marketingmaterialen van ons per e-mail te ontvangen. Dit betreft onder andere uw naam, e-mailadres, telefoonnummer, en IP-adres.
  • Bepaalde gegevens over de manier waarop u gebruik maakt van onze website ten behoeve van analyse, en door cookies verzamelde gegevens. Zie voor meer informatie over de cookies die wij op onze website gebruiken het kopje “Cookies” hierna. Deze gegevens kunnen bijvoorbeeld bestaan uit de website waar u vandaan kwam of naartoe gaat, het unieke ID-nummer van uw apparaat, uw IP-adressen en besturingssysteem, advertenties waarop u klikt, producten waarnaar u op zoek bent, producten die u koopt, en informatie die u downloadt. Door ons gestuurde e-mails voor marketingdoeleinden kunnen ook automatisch zien of u de e-mail heeft ontvangen c.q. geopend, of op een link in onze marketingmaterialen heeft geklikt. Wij gebruiken deze informatie om onze eigen prestaties te meten, maar ook omdat wij dan acties en advertenties kunnen sturen die bij uw interesses aansluiten.

Hoe gebruikt OKdo mijn persoonsgegevens?

Afhankelijk van de manier waarop u gebruik maakt van de website, uw interacties met ons, en de toestemming die u ons geeft, maken wij voor de volgende doeleinden gebruik van uw persoonsgegevens:

  • om uw bestelling uit te voeren en te volgen en/of de producten te leveren waarvoor u een overeenkomst bent aangegaan.
  • om uw online-account bij ons te onderhouden.
  • om onze communityfora te beheren en te onderhouden en u daar iets op te laten plaatsen.
  • om verzoeken of klachten aan onze klantenservice te beheren en daarop te reageren.
  • om de website voor u persoonlijk aan te passen en u content te tonen waarvan wij denken dat die interessant voor u is, op basis van uw accountgegevens, uw aankoopgeschiedenis en uw browsegedrag.
  • om de website te onderhouden en te verbeteren, en het gebruik ervan te volgen.
  • voor marktonderzoek; wij kunnen bijv. contact met u opnemen om feedback over onze producten en diensten van u te vragen.
  • om uw marketingberichten te sturen en u gerichte advertenties te tonen, mits wij uw toestemming daarvoor hebben of dat anderszins is toegestaan.
  • voor beveiligingsdoeleinden, voor onderzoeken naar fraude en om onszelf en derden zo nodig te beschermen.
  • om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen en die van de toezichthouder (zoals het voorkomen van fraude en uitvoervereisten).

Wij beroepen ons op de volgende rechtsgronden uit de gegevensbeschermingswetgeving, om uw persoonsgegevens te verwerken:

  • omdat de verwerking noodzakelijk is voor het uitvoeren van een met u gesloten overeenkomst, of om stappen te nemen alvorens wij een overeenkomst met u sluiten (bijv. als u een aankoop bij ons heeft gedaan, dan gebruiken wij uw persoonsgegevens om de betaling te verwerken en uw bestelling uit te voeren).
  • omdat ons gebruik van uw persoonsgegevens noodzakelijk is om aan onze wettelijke verplichtingen te voldoen (bijv. het voorkomen van fraude en witwassen).
  • omdat wij uw toestemming hebben verkregen (bijv. wanneer u contact met ons opneemt met een vraag, wanneer u optionele informatie aan uw accountprofiel toevoegt of indien u toestemming geeft voor het ontvangen van marketing berichten van ons).
  • omdat het een gerechtvaardigd belang van OKdo als e-commerceprovider is om onze diensten in stand te houden en de verkoop ervan te bevorderen. Wij proberen altijd om onze klanten beter te begrijpen, zodat wij hen de beste producten en prettigste klantervaring kunnen bieden. Wij gebruiken informatie over u zodat de website voor u interessant en relevant is als het gaat om de aan u getoonde producten en aanbiedingen.

Met wie deelt OKdo mijn persoonsgegevens?

Voor haar bedrijfsexploitatie moet OKdo met bepaalde geselecteerde derden informatie delen:

  • Electrocomponents Groep: OKdo maakt deel uit van een wereldwijde groep van bedrijven, waarvan Electrocomponents plc de moedermaatschappij is. Gaat u voor precieze informatie over de Electrocomponents groep van bedrijven naar http://www.electrocomponents.com. OKdo deelt persoonsgegevens met andere leden van de Electrocomponents Groep, waar dat nodig is voor de ondersteuning van onze diensten en om ons klantbegrip te verbeteren.
  • Dienstverleners: Wij verstrekken informatie aan onze dienstverleners die namens ons optreden (bijv. aan bedrijven die digitale marketingdiensten verlenen, zoals productadvies, statistische analyse, zakelijk & operationeel inzicht, websiteoptimalisering), en aan derden in de leveringsketen (bijv. koeriers en bezorgdiensten, en bedrijven die ons helpen met het naleven van uitvoerwetgeving). Af en toe delen wij ook persoonsgegevens met onze zakelijke en juridische adviseurs.
  • Overheidsinstanties: Wanneer uw bestelling vanuit het Verenigd Koninkrijk voor levering de grens over moet, zijn wij mogelijk verplicht informatie met de douane in het Verenigd Koninkrijk en in het land van bestemming te delen. Ook kan het voorkomen dat wij persoonsgegevens met politie en/of justitie of andere overheidsdiensten delen, bijv. om aangifte te doen van fraude of in reactie op een rechtmatig verzoek.
  • Kredietinformatiebureaus & Fraudecontroleinstanties: Wij kunnen informatie delen met kredietinformatiebureaus en met derden die zich bezig houden met het voorkomen en opsporen van fraude.
  • Media: Met enige regelmaat kunnen wij geaggregeerde en geanonimiseerde marketingstatistieken aan zakelijke partners doen toekomen, of kunnen wij deze in persberichten, advertenties of gepubliceerde rapporten gebruiken. Zonder uw voorafgaande toestemming vermelden wij nooit uw identiteit (of die van andere klanten) in dergelijke persberichten, advertenties of rapporten.
  • Verkoop van het bedrijf of activa: In het geval wij bedrijfsactiva verkopen, kunnen de persoonsgegevens van onze klanten aan een potentiële koper worden bekendgemaakt. In dat geval doen wij al het redelijke om ervoor te zorgen dat de koper gehouden is aan het bepaalde in deze privacyverklaring.

OKdo kan ook persoonsgegevens bekendmaken in gevallen waarin wij menen dat dit nodig is ter bescherming van de rechten, eigendommen of persoonlijke veiligheid van OKdo, onze klanten, werknemers of het publiek, of wanneer dat anderszins wettelijk is toegestaan.

Daarnaast verzamelen derden rechtstreeks persoonsgegevens van u wanneer u onze website bezoekt en er gebruik van maakt:

  • Mailchimp, dat is onze e-mailmarketing dienstverlener. Voor meer informatie over de manier waarop Mailchimp uw persoonsgegevens verwerkt, verwijzen wij naar hun privacybeleid hier
  • Stripe, die betalingsdiensten aan ons levert. Voor meer informatie over de manier waarop Stripe uw persoonsgegevens verwerkt, verwijzen wij naar hun privacybeleid hier.
  • Paypal, die betalingsdiensten aan ons levert. Voor meer informatie over de manier waarop Paypal uw persoonsgegevens verwerkt, verwijzen wij naar hun privacybeleid hier.
  • Automattic, die de website heeft ontwikkeld en de hosting en het onderhoud ervan verzorgt. Voor meer informatie over de manier waarop Automattic uw persoonsgegevens verwerkt, verwijzen wij naar hun privacybeleid hier. Indien u bent ingelogd in uw WordPressaccount bij de toegang tot onze website, verwerkt Automattic ook uw persoonsgegevens in overeenstemming met hun privacybeleid, dat u hier kunt lezen.

Wanneer slaat OKdo mijn persoonsgegevens op, en voor hoelang?

De Electrocomponents Groep is een wereldwijde groep van bedrijven, en OKdo maakt ook gebruik van dienstverleners elders in de wereld. Als gevolg daarvan kunnen uw persoonsgegevens worden verwerkt in landen buiten de Europese Economische Ruimte (“EER“), waaronder in landen waar u mogelijk minder wettelijke rechten heeft met betrekking tot uw gegevens dan onder de wetgeving hier. Meer informatie over de landen buiten de EER waar wij uw gegevens aan door kunnen geven kunt u hier vinden.

Indien wij persoonsgegevens doorgeven naar landen buiten de EER, dan zorgen wij, zoals dat onder de toepasselijke wetgeving vereist is, met passende waarborgen voor adequate bescherming van uw privacyrechten. Tot deze waarborgen kunnen de volgende behoren, zoals toegestaan in artikel 45 en 46 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming:

(a)  bij entiteiten die in de VS gevestigd zijn: het aangaan van passende contractuele afspraken met hen, of ervoor zorgen dat zij zijn aangesloten bij het EU-US Privacy Shield (zie verder https://www.privacyshield.gov/welcome); of

(b)  bij entiteiten die gevestigd zijn in andere landen buiten de EER: het aangaan van de door de Europese Commissie goedgekeurde standaard contractuele afspraken met hen.

Indien u meer informatie over deze waarborgen wenst te krijgen, wordt u verzocht contact met ons op te nemen.

Wij bewaren uw persoonsgegevens zo lang als nodig is voor de hiervoor vermelde doeleinden, en deze termijn hangt dus af van uw interacties met ons. Zo houden wij bij de aanschaf van een product door u bij ons een dossier aan van uw aankoop zolang als nodig is voor de facturering, in het kader van belastingwetgeving en de verleende garantie. Ook kunnen wij een dossier met correspondentie met u aanhouden (bijv. indien u een klacht over een product heeft ingediend) zolang dat nodig is om ons te beschermen tegen rechtsvorderingen. Voor meer informatie over de bewaartermijn van cookies verwijzen wij u naar het cookiebeleid.

Neem contact met ons op als u meer informatie over deze bewaartermijnen wilt krijgen.

Wanneer wij uw gegevens niet meer nodig hebben, gaan wij tot verwijdering over. Wij maken u erop attent dat wij, indien u zich uitschrijft voor onze marketingberichten, een bestand met uw e-mailadres bewaren zodat wij u ook in de toekomst geen e-mails t.b.v. marketing sturen.

Wat doet OKdo om mijn persoonsgegevens te beschermen?

OKdo streeft er altijd naar om de hoogst haalbare dienstverlening en beveiliging aan onze klanten te leveren en de website is met speciale aandacht voor beveiliging ontworpen.

Om ervoor te zorgen dat uw persoonsgegevens veilig en beschermd zijn wanneer u informatie bij ons aanlevert, maken wij gebruik van de volgende beveiligingsmethoden:

  • de nieuwste technologie om uw gegevens te encoderen en beschermen, zodat transacties veilig verlopen.
  • voor zover mogelijk bewaren wij door u aangeleverde informatie in versleuteld format. Dit betekent dat uw informatie beschermd is en veilig kan worden ingediend.
  • uw OKdo online accountgegevens en uw OKdo online persoonlijk profiel zijn beschermd met een wachtwoord, zodat alleen u toegang heeft tot die persoonsgegevens. U kunt uw Okdo online accountgegevens en OKdo online profiel bewerken met behulp van uw OKdo online gebruikersnaam en wachtwoord.

Hoe gebruikt OKdo mijn persoonsgegevens ten behoeve van marketing?

Tenzij u bij uw aankoop heeft aangegeven geen marketing te willen ontvangen (opt-out), kunnen wij u e-mails sturen over producten en diensten van OKdo. Daarnaast kunnen wij u af en toe rechtstreeks een mail sturen over producten waarvan wij menen dat u die mogelijk interessant vindt.

Het is aannemelijk dat sommige van deze marketingberichten op u zijn aangepast op basis van de bij ons bekende gegevens, zoals uit uw profiel van eerdere zoektochten, uw browsegeschiedenis op de OKdo website, en uw aankopen.

Indien u geen berichten meer van ons wenst te ontvangen, kunt u te allen tijde:

  • uw voorkeuren onder ‘My Account’ op de website bijwerken; daar kunt u steeds bij via de link in de navigatiebalk.
  • u uitschreven voor e-mails door in de betreffende e-mail op de bijbehorende link te klikken.
  • ons een e-mail sturen via: support@okdo.com.

Ook kan het zijn dat u advertenties voor OKdo tegenkomt op websites van derden, waaronder op sociale media. Deze advertenties kunnen op u zijn aangepast met behulp van cookies (waarmee uw webactiviteit wordt gevolgd, zodat wij advertenties kunnen tonen aan klanten die de website hebben bezocht). Wanneer u een advertentie op sociale media ziet, dan kan dat omdat wij het sociale netwerk hebben ingeschakeld om advertenties aan onze klanten te tonen, of aan gebruikers die vallen binnen het demografisch profiel van onze klanten. Soms betekent dit dat uw e-mailadres met het sociale netwerk wordt gedeeld. Indien u niet langer aangepaste advertenties wilt zien, dan kunt u uw cookie- en privacyinstellingen op uw browser wijzigen en op de websites van de betreffende derden.

Hoe kan ik inzage krijgen in mijn persoonsgegevens, deze bijwerken, verbeteren of laten verwijderen?

U kunt de gegevens in uw Persoonlijk Profiel te allen tijde bekijken en aanpassen door te klikken op ‘My Profile – Update Details’; daar kunt u steeds bij via de link in de navigatiebalk.

Bent u uw wachtwoord vergeten, of heeft u andere problemen met de website? Neem dan contact op met de afdeling Klantenservice van OKdo via de ‘Contact OKdo’ pagina op de website.

Heeft u vragen over uw persoonsgegevens die u niet langs bovenstaande methodes kunt oplossen? Neem dan contact met ons op met behulp van onderstaande gegevens. Op grond van de Nederlandse gegevensbeschermingswetgeving heeft u het recht het gebruik van, toegang tot (waaronder in een machine leesbaar format), correctie van en verzoek tot wissen van uw persoonsgegevens, en OKdo willigt ieder verzoek tot uitoefening van deze rechten in conform de toepasselijke wetgeving. Wij wijzen u er echter op dat er een aantal beperkingen in deze rechten gelden, en er kunnen omstandigheden zijn waarin wij niet aan uw verzoek kunnen voldoen.

Cookies

OKdo gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om de website functionaliteit aan te bieden, de website te verbeteren en deze te personaliseren. Voor meer informatie over cookies verwijzen wij u naar ons Cookiebeleid.

Contact met ons opnemen

Heeft u vragen over deze privacyverklaring of de manier waarop wij gebruik maken van uw persoonsgegevens? Stuur dan een e-mail naar support@okdo.com.

In overeenstemming met artikel 77 Algemene Verordening Gegevensbescherming kunt u ook een klacht indienen bij de toezichthoudende instantie in het land waarin u gewoonlijk woont of werkt, of wanneer er een vermeende inbreuk op deze Verordening heeft plaatsgevonden. In Nederland is die toezichthoudende instantie de Autoriteit Persoonsgegevens. Voor een overzicht van de toezichthoudende instanties in de EU kunt u hier vinden: http://ec.europa.eu/justice/article-29/structure/data-protection-authorities/index_en.htm. Ook kunt u via de rechter proberen een rechtsmiddel in te stellen, indien u meent dat uw rechten zijn geschonden.

Updates van dit Privacybeleid

Wij kunnen dit privacybeleid van tijd tot tijd wijzigen, om daarin wetswijzigingen, richtsnoeren van toezichthouders of onze aanpak ten behoeve van gegevensbescherming tot uitdrukking te brengen en te voldoen aan de wet. Bij wijzigingen sturen wij u een nieuwe of bijgewerkte kennisgeving waarin staat hoe het gebruik van uw persoonsgegevens verandert en zo nodig vragen wij uw toestemming voor verdere verwerking ervan.

De nieuwste versie van dit privacybeleid is van maart 2019.

 

  • Afghanistan
  • Australië
  • Brazilië
  • Canada
  • China
  • India
  • Japan
  • Pakistan
  • Singapore
  • Zuid-Afrika
  • Taiwan
  • VS

 

Nadere gegevens over de maatregelen die wij treffen om ervoor te zorgen dat uw privacyrechten adequaat beschermd zijn bij de doorgifte van uw persoonsgegevens naar landen buiten de EER staan vermeld in ons Privacybeleid.”